دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

بلومبرگ: ایران و آمریکا بر سر ورود نفت ایران به بازار جهانی توافق کردند

بلومبرگ نوشت: ایران و آمریکا اگرچه هنوز در مورد برنامه هسته‌ای با یکدیگر فاصله زیادی دارند، اما به نظر می‌رسد بر سر ورود نفت ایران به بازار جهانی به توافق رسیده‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۰ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 August 25
کد خبر: ۲۰۱۲۹۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ بلومبرگ در مطلبی نوشت: در حالی که ایران و آمریکا در مسیر دیپلماسی برای احیای توافق هسته‌ای فاصله زیادی با یکدیگر دارند، به نظر می‌رسد این دو کشور در حال توافق بر سر جریان نفت در بازار‌های جهانی هستند.

این خبرگزاری مدعی شد: در هفته‌های اخیر شاهد توافق تهران و واشنگتن بر سر تبادل زندانیان با دارایی‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی و کاهش غنی سازی اورانیوم از سوی تهران بودیم. علاوه بر این دو کشور توافقاتی بر سر جریان فروش نفت ایران انجام داده اند. در این راستا مقامات آمریکایی به طور تلویحی اذعان کرده اند که برخی تحریم‌های مربوط به فروش نفت ایران را لغو کرده و تهران نیز از افزایش تولید نفت بی سابقه در پنج سال گذشته خبر داده است.

از همین رو ناظران معتقد هستند که عرضه نفت ایران در میانه رشد بی سابقه تولید آن درماه‌های گذشته و تورم فزاینده در کشور‌های غربی و تلاش برای جبران آن از طریق افزایش نرخ بهره می‌تواند بازار را آرام کند.

هلیما کرافت رئیس استراتژی جهانی بانک RBC Capital Markets در نیویورک در این مورد گفت: «این بازی سنتی دیپلماسی انرژی است؛ بستن قرارداد برای به دست آوردن بشکه‌های اضافی نفت».

وی سپس افزود: «منافع اقتصادی آمریکا و ایران در مورد تولید بشکه‌های بیشتر در بازار یکی است».

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، اما ضمن رد هرگونه توافق با تهران در خصوص بازار جهانی نفت گفت: ایالات متحده به اجرای دقیق چارچوب محکم نفت و سایر تحریم‌ها علیه ایران ادامه می‌دهد. وی سپس تشریح کرد که دلیل نوسان در صادرات نفت، واکنشی طبیعی به قیمت و عوامل دیگر است.

در این میان، آمریکا اگرچه همچنان اجازه فروش نفت ایران به کشور‌هایی همچون کره جنوبی، ژاپن و کشور‌های اروپایی را نمی‌دهد، اما در مورد فروش گسترده آن به چین واکنشی نشان نداده است.

بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، تولید ایران در ماه ژوئیه (۱۰ تیر تا ۹ مرداد) به سه میلیون بشکه در روز رسیده که بالاترین سطح از سال ۲۰۱۸ بشمار می‌رود.

فرناندو فریرا مدیر ریسک ژئوپلیتیک شرکت مشاوره سرمایه‌ای رپیدان انرژی گروپ (Rapidan Energy Group) مستقر در واشنگتن در این خصوص گفت: «جو بایدن تمایل دارد در ازای کاهش غنی سازی اورانیوم از سوی ایران، به سمت دیگری نگاه کند. ضمن آنکه چنانچه بشکه‌های نفت بیشتری وارد بازار نفت شود و قیمت‌ها تعدیل شود، کاخ سفید خوشحال خواهد شد».

پیش از این جواد اوجی وزیر نفت ایران گفته بود که تولید نفت در هفته‌های آینده به ۳.۴ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

این خبرگزاری آمریکایی در ادامه افزایش فروش نفت ایران را یکی از ملموس‌ترین نشانه‌های خروج ایران از انزوا به ویژه پس از خروج دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا از برجام دانسته و می‌افزاید: ایران در حال حاضر روابط خود را با رقبای منطقه‌ای بهبود بخشیده و نزدیکی با چین به عنوان ابرقدرت آسیایی را تقویت کرده است. به همین دلیل افزایش تولید نفت و بازگشت آن به بزار جهانی دور از انتظار نبود. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر